Wie is Marij Peeters

Relaties hebben mij altijd gefascineerd. In feite heeft iedereen te maken met gezinsleden en/of een partner. Als relatie- en gezinstherapeut vind ik het hoopvol dat we kunnen leren in het samen leven, in het opvoeden en het samen werken. Kunnen leren om onszelf te ontplooien vanuit onze eigenheid, ons competent te voelen én ons tegelijk verbonden te voelen met anderen.

Psycholoog Marij Peeters
Zicht op jouzelf en anderen
Het helpt om te begrijpen hoe je zelf in elkaar zit en hoe relaties in elkaar zitten. Om met ‘belangrijke anderen’, mensen die er voor jou echt toe doen, zicht te krijgen op wat er speelt en om elkaar te steunen bij veranderingen.

Patronen en drijfveren
Sinds 1992 werk ik met gezinnen, volwassenen, kinderen, jongvolwassenen en ouderen. Iedere fase heeft zijn eigen dynamiek, krachten en speciale momenten. Vanuit een brede blik kijk ik naar de communicatie tussen mensen. Wat zijn de onderliggende dynamische drijfveren? Welke patronen spelen er? In mijn werk gebruik ik graag beeldende verhalen.

Voor cliënten

De praktijk stopt per eind december 2022 voor relatietherapie, gezinstherapie, hulp bij de opvoeding en individuele therapie. Vanaf juli 2022 kan ik helaas geen nieuwe cliënten meer aannemen in de praktijk. Natuurlijk ben ik bereid mee te denken over alternatieven.


Voor professionals
Je kunt als professional in de praktijk terecht voor supervisie, coaching en leertherapie. Klik hier voor meer informatie.

Opleiding
In 1992 studeerde ik af als orthopedagoog aan de universiteit van Utrecht. Ik ben geregistreerd als GZ- psycholoog (BIG) en orthopedagoog-generalist, en sinds 2013 ook als relatie- en gezinstherapeut. Daarnaast ben ik geregistreerd NVO supervisor, NVRG supervisor/leertherapeut en TSTA, opleider en supervisor in de Transactionele Analyse.

Werkervaring
In de afgelopen jaren heb ik gewerkt binnen de geestelijke gezondheidszorg: kinder- en jeugdpsychiatrie, volwassenpsychiatrie, en psychiatrische gezinsbehandeling en binnen onderwijs en zorg voor kinderen met communicatieve beperkingen.

Ervaring als supervisor en opleider
Als supervisor ben ik jarenlang verbonden geweest aan de Hogeschool Utrecht. Op dit moment geef ik supervisie binnen de NVO, de NVRG en de TA. Als opleider werk ik bij de RINO Amsterdam in een zelfontwikkelde methodiek “Het systeem op tafel”, opstellingen met duplopoppetjes. Bij de Stichting EFT verzorg ik samen met collega’s een module Hechtingsgerichte gezinstherapie. En binnen de TA werk ik als freelance docent voor de TA-Academie en voor Corael.

Samenwerking

Binnen RiB-psychologiepraktijk, ‘Relatie in Beweging’, werk ik samen met collega’s binnen en buiten de regio.

Uitgangspunten in mijn werk zijn voor mij:
-Iedereen in het systeem (gezin, partner- relatie) heeft een respectvolle plek.
-Elk mens heeft behoefte aan autonomie, zelf een ‘eigen iemand’ te zijn en heeft tegelijk behoefte aan verbondenheid.
-Onbewuste processen (in het verleden of nu) hebben invloed; dit zichtbaar maken en erkennen helpt om te veranderen als men dat wil.
-Iedereen heeft eigen krachten en hulpbronnen.
-Communicatie is een kunst die je ook gewoon kunt leren.
-Wat je aandacht geeft, groeit.

En over de samenwerking met jou: 

- We werken in dialoog: samen bepalen we de kleur van onze samenwerking.
- Ik nodig je uit om voor jou belangrijke mensen mee te nemen: daardoor vinden we samen gemakkelijker oplossingen.
- We gaan op zoek naar verhalen en dat wat er (nog) niet gezegd is
- We werken vanuit jouw krachten en hulpbronnen.
- Er is veel aandacht voor jouw eigen levenservaringen, waarbij we niet alleen met het hoofd begrijpen, maar ook doorvoelen.
- We werken met positieve uitgangspunten zoals “ik ben oké en jij bent oké”, “veranderen is mogelijk”
- We gebruiken wat bij jou en jouw vraag past en bespreken dit samen.

Feedback van cliënten en professionals met wie ik gewerkt heb:
‘Je ziet overal groeimogelijkheden’
‘De therapie is balsem voor de ziel’
‘Ik voel me gehoord en op mijn gemak bij je’
‘Je bent deskundig en straalt gelijkwaardigheid uit’

 

 

 

Praktijk voor relatie en gezin


Homan van der Heideplein 2
3604DK Maarssen


mobiel: 06 - 509 902 79
marij@rib-psycholoog.nl

User