Opvoedmethodieken

Vanaf juli 2022 kan ik helaas geen nieuwe cliënten meer aannemen in de praktijk. Natuurlijk ben ik bereid mee te denken over alternatieven.

Algemeen

Soms gaat het opvoeden niet vanzelf. Begrijp je je kind niet zo gemakkelijk en voel je je onthand in de opvoeding. Ouders zeggen wel eens dat ze de gebruiksaanwijzing bij dit ene kind niet zo kunnen vinden. Of jullie hebben als ouders verschillende ideeën over opvoeden en komen jullie er samen niet meer uit. Het kan ook zijn dat er pijnlijke dingen zijn gebeurd in je leven, in dat van je kind of je gezin die invloed hebben.

Samen kijken naar je kind(eren)
Kortom, er kunnen allerlei redenen zijn om met een professional te kijken naar de opvoeding. We starten dan met een gezinsgesprek om naar jullie vragen te kijken. Daarna volgt een oudergesprek om samen te kijken wat ik vanuit de praktijk voor jullie kan betekenen. Samen met jullie kijk ik vanuit mijn jarenlange ervaring met ouders naar jullie krachten als opvoeder(s), de betekenis van het probleemgedrag en wat er anders kan. Er kunnen gezinsgesprekken volgen, gesprekken met jou en een kind, of een aanbod voor julllie als ouders. In sommige gevallen zullen er ook sessies zijn met je kind.

Praktijk voor relatie en gezin


Homan van der Heideplein 2
3604DK Maarssen


mobiel: 06 - 509 902 79
marij@rib-psycholoog.nl

User