Individuele therapie

Vanaf juli 2022 kan ik helaas geen nieuwe cliƫnten meer aannemen in de praktijk. Natuurlijk ben ik bereid mee te denken over alternatieven.

Er zijn ook vragen of problemen waarbij een individuele benadering helpend is. Aandacht voor patronen die in onszelf zijn ontstaan en die we soms zelf bekrachtigen. Daarna kijken we hoe dit ook effect heeft op de relatie met anderen: welke invloed hebben onze patronen op die relaties? Indien nodig kunnen we in een bepaalde fase van de behandeling dan ook belangrijke andere mensen bij de therapie betrekken.


Klachten waarvoor je onder meer bij mij terecht kunt zijn:
- Je worstelt met alle dingen die moeten
- Als (jong)-volwassene lukt het niet om keuzes te maken
- Je komt steeds in dezelfde ingewikkelde patronen terecht
- Je voelt je somber en weet niet waar het door komt


Werkwijze:
We starten met een eerste gesprek waarin we kijken of je vraag passend is binnen de praktijk. We gaan op zoek naar je krachten en hulpbronnen. En staan stil bij waar je last van hebt en je veranderwens.

Binnen de behandeling kunnen we gebruik maken van verschillende behandelmethodieken. Ik bespreek de mogelijkheden met je en we kijken samen wat jou zal kunnen helpen.
Als traumatische gebeurtenissen een rol spelen kun je daarvoor een speciale behandeling nodig hebben. Dit kan worden ingebed in een behandeling in het gezin of met de partner. Ook een individuele aanpak is mogelijk bijvoorbeeld met EMDR, een specifieke behandeling gericht op traumaverwerking.

Praktijk voor relatie en gezin


Homan van der Heideplein 2
3604DK Maarssen


mobiel: 06 - 509 902 79
marij@rib-psycholoog.nl

User